Srbsko: Nikolič pocestuje do Moskvy a čoskoro aj do Bruselu

24.05.2012 Celý región

Belehrad 24. mája (TASR) - Novozvolený srbský prezident Tomislav Nikolič navštívi ešte pred slávnostným uvedením do funkcie Ruskú federáciu, v sobotu sa v Moskve stretne s najvyšším ruským predstaviteľom Vladimirom Putinom. Prvá zahraničná cesta Tomislava Nikoliča v prezidentskej funkcii povedie do sídelného mesta Európskej únie Bruselu. Jej termín ešte podľa diplomatických zdrojov EÚ nie je známy.

Informácie priniesla nemecká tlačová agentúra DPA s tým, že ich najvyšší srbský predstaviteľ poskytol dnes v Belehrade po schôdzke so šéfom slovenskej diplomacie Miroslavom Lajčákom.

Ako vyplýva z komuniké, ktoré už skôr zverejnila Nikoličova Srbská pokroková strana, novozvolený prezident pri schôdzke s Lajčákom ubezpečil, že sa osobne zasadí za pokračovanie proeurópskeho kurzu balkánskej krajiny a urobí všetko pre rýchle zostavenie novej srbskej vlády.

Minister zahraničných vecí SR zavítal dnes do Belehradu aj ako vyslanec šéfky európskej diplomacie Catherine Ashtonovej a predsedu Európskej komisie Josého Manuela Barrosa.
 

Vyberte región